Soal Ukk Bahasa Inggris Kelas7

Posted on

Rumussoal.com kesempatan ini akan membahas artikel Soal Ukk Bahasa Inggris Kelas7 – kurikulum 2020 semester 1 dan 2 meliputi tujuan, fungsi serta soal pilihan ganda dan essay.

Soal ukk bahasa inggris kelas7 – setiap sekolah wajib untuk melakukan perencanaan dalam proses pembelajaran dan melakukan penilaian mengenai hasil dari pembelajaran tersebut.

Penilaian akhir tahun merupakan bentuk dari evaluasi yang di dapat dari satu semester atau setengah materi.

Langsung saja simaka kita rtikel di bawah ini…?

Soal Ukk Bahasa Inggris Kelas7 Semester 1 & 2 Kurikulum 2020

soal ukk bahasa inggris kelas7

Tujuan pelaksanaan PAT/UKK Akhir Tahun

  • Dapat mendiagnosa mengenai kesulitan belajar yang di hadapi peserta didik.
  • Dapat memotivasi peserta didik agar dapat memperbaiki hasil belajar.
  • Dapat memperbaiki peroses dalam pembelajaran yang sudah di lakukan selama satu tahun.
  • Dapat mengetahui hasil dari kemajuan mengenai belajar peserta didik selama satu tahun.
  • Dapat mendekteksi mengenai kebutuhan remedial serta pengayaan dari peserta didik.

Fungsi Penilaian PAT/UKK Akhir Tahun

  • Sebagai perbaikan proses dari pembelajaran.
  • Untuk evaluasi diri atas kinerja peserta didik selama satu tahun.
  • Untuk bahan pertimbangan terhadap anak didik dalam menentukan kenaikan kelas.
  • Agar dapat meningkatkan motivasi dalam belajar bagi peserta didik.
Contoh Soal Pilihan Ganda

Berilah tanda silang (x) pada huruf a, b, c dan d yang kamu anggap benar

1.Weni : Are you going jogging ? It’s good for your health, you know.
Puti   : I know, but I have no boyfriend to jog.
Weni : Why don’t you come to me tomorrow ?
Does Puti Go Jogging ?
A. Yes, she does                         
B. No, she doesn’t
C. She usually does it                 
D. She definitely doe

2. Arrange the hdis confused words is below.
mother is – she – a – Junior end High his School – teacher – English – is – at
     1          2      3                  4                        5             6          7     8
A. 2-7-3-6-5-8-4
B. 2-1-7-6-5-8-4
C. 2-6-3-1-7-8-4
D. 2-1-7-5-6-8-4

3. Which of the following is the correct ban?
A. Do your homework well
B. Don’t be naught
C. please clean the board
D. please wash your hands

4. Find the wrong spelling in the underlined word below!
A. Nice to meet you
B. Not bad
C. See you later
D. How are you ?

5. Ryan : please get me a drink.
Nadia : …., wait” a minute.
A. I’m fine
B. Yes, sure
C. What?
D. I’m sorry

6. My brader the is teacher he specialized in teaching living things of a flower to his students.
The meaning the is underlined word is ….
A. Menjelaskan   
C. Menyimpan
B. Menyebutkan
D. Menyanyikan                

7. The approprate title of the above text is……,,,,
A. Population of animals              
B. Prairie community   
C. Wild animals 
D. African animals     

8. When does Mr Heri plow the country …?
A. At the end of the noon
B. At the beginning of the rainy sea
c. At the beginning of the country
D. At the end of the rainy season

9. these animals are not dependent on grass , except …
A. santelope   
B. wolves
C. tiger       
D. lion   

10. The from above text the can conclude that ….
A. Mice spread fatal disease
B. Mice love peppermint.
C. Peppermint is useful to ward off mice.
D. We can put oil anywhere to ward off mice

11. Put the is behind shelves ….
The word she refers to ….
A. peppermint oil
B. cotton balls
C. peppermint
D. pets

12. According to the texk Which statement does not apply?
a. Wild animal do not live in the woods
b. Most wild animals belong to prairie community
c. Lions and tigers hunt antelope.
d. Some countries have a law hunting.

13. How many characters does the above dialog contain?
A. Three
B. Two
C. One
D. Four


14. When does Mr. Fahri’s workday end?
A. Morning
C. Noon
B. Night
D. Early morning

15. . It’s a large animal with very hard skin and one or two horns in the nose.
What animal is it?
A. Nelephant                                     
B. Dolphin
C. Llama                                           
D. Rhinoceros

16. The following expressing to ask for an opinion, except ,,,,,,,…..
A. Do I look good in it
B. What do you mean
C. What do you think about it
D. Does this suit me

17. Are you going jogging ? It’s good for your health, you know.
Puti   : I know, but I have no boyfriend to jog.
Weni : Why don’t you come to me tomorrow ?
Does Puti Go Jogging ?
A. Yes, she does                         
B. No, she doesn’t
C. She usually does it                 
D. She definitely does

18. What is the teacher likely to tell the student …?
A. Open the door
B. Clean the board
C. Sit down
D. Close the window

19. Gale looks happy when he eats the grass.
The similar meaning the underlined word is …
A. Glad
C. Kind
B. Patient
D. Friendly

20.This is one thing in the pencil case It is made of wood. It is used for writing It is a ….
A. Eraser
C. Pencil
B. Pen
D. Book

Kunci Jawaban ( Key Answer )

  1. B
  2. B
  3. B
  4. B
  5. B
  6. D
  7. A
  8. B
  9. D
  10. C
  11. B
  12. B
  13. A
  14. A
  15. D
  16. D
  17. C
  18. B
  19. B
  20. D

Nah Sahabat Rumussoal.com demikianlah yang dapat kami ulas mengenai pembahasan tentang Soal Ukk Bahasa Inggris Kelas7

Semoga pemahaman yang sangat sederhana ini dapat menambah pengetahuan kita semua, sekian dan terima kasih.

Baca Artikel Lainnya>>>>>