Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas5

Posted on

Hallo guys Rumussoal.com kali ini akan membahas materi tentang Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas5 SD/MI tahun ajaran 2020-2021 – Dilengkapi soal Pilihan Ganda/Essay serta kunci jawaban, Semerter 1 sampai dengan 2.

Pelajaran Bahasa Inggris Kelas5  adalah salah satu mata pelajaran yang paporit, sehingga dalam pelajaran ini juga banyak sekali orang tua yang menganjurkan anak nya untuk bida memahami pelajaran bahasa inggris.

Disini gays kami akan memberikan contoh soal khusunya sekolah kelas5 sekolah dasasr ( SD.

Baiklah Guys langsung saja simak ulasannya dibawah ini yaaa…?

Contoh Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas5 Semester 1 & 2

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas5

Latihan Soal Pilihan Ganda:

1. Fatin has a good voice. She wants.
A. Skating
b. sing
c. horse riding
d. dance
Answer: b

2. I want to clean the floor. I need.
A. water
b. Bath soap
c. spoon
d. paper
Answer: a

3. If we want to save money, we can.
A. school
b. market
c. Bank
d. household
Answer: c

4. I … record every Sunday.
A. Hour
b. Read
c. to buy
d. research
Answer: a

5. My uncle … in the mosque.
A. played
b. pray
c. observe
d. for cooking
Answer: b

6. Usually … 5 a.m.
A. sleep
b. Wake up
c. bath
d. breakfast
Answer: b

7. I always … after returning from school.
A. breakfast
b. Lunch
c. dinner
d. dinner
Answer: b

8. My sister is taking a nap.
A. morning
b. night
c. a good afternoon
d. night
Answer: c

9. After dinner. I checked my watch. It’s nine o’clock, I said.
A. Good morning
b. a good afternoon
c. Good night
d. Good night
Answer: d

10. Chelina … diary every night.
A. write
b. the chef
c. hour
d. played
Answer: a

11. My father usually plants several trees. She wants.
A. for cooking
b. fish
c. Gardening
d. a painting
Answer: c

12. Keanu takes a shower.
A. bedroom
b. bathroom
c. kitchen
d. family room
Answer: b

13. We have to play dragon.
A. Street
b. field
c. garden
d. school
Answer: b

14. Nonik …. English every day.
A. learn
b. write
c. Listen
d. hour
Answer: a

15. His hobby is … He reads a lot of books.
A. song
b, write
c. Read
d. played
Answer: c

16. I … the floor every morning.
A. Listen
b. for cooking
c. big
d. observe
Answer: c

17. We have breakfast.
A. morning
b. a good afternoon
c. night
d. midnight
Answer: a

18. We can play soccer.
A. dish
b. terrace
c. field
d. bedroom
Answer: c

19. Nando must … camp.
A. ball
b. tent
c. clean
d. bat
Answer: b

20. We can climb.
A. Mountain
b. House
c. school
d. Library
Answer: a

21. Putri likes cooking.
A. garden
b. bathroom
c. the dining room
d. kitchen
Answer: d

22. We can.
A. Street
b. House
c. Street
d. Beach
Answer: d

23. Aldy and Aldo carry the ball and the racket. You want to play.
A. Table tennis
b. Soccer
c. basketball
d. volleyball
Answer: a

24. Morgan likes music. He is a pianist. He plays.
A. guitar
b. piano
c. flute
d. violin
Answer: b

25. Henry’s is my hobby philatelic end likes to.
A. Storybook
b. Stamp
c. car
d. picture
Answer: b

Latohan Soal Essay:

  1. My hobby is a story book
  2. Tono plays marbles
  3. Almira cooks at 5:20 a.m.
  4. Reno usually comes home from school at 1:00 at night.
  5. Amanda always sweeps the yard in the morning.
  6. Rina’s hobby is dancing
  7. Reading can enrich our knowledge
  8. You play marbles on the lawn
  9. Naomi takes a nap at two
  10. Tina plays jump rope in the afternoon

Nah Guys demikianlah ya yang dapat kami ulas pembahasan tentang Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas5.

Semoga pemahaman yang sangat sederhana ini dapat menambah pengetahuan kita semua, sekian dan terima kasih.

Baca Artikel Lainnya>>>>>