Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas7

Posted on

Sahabat Rumussoal.com. Kali ini kami akan memberikan materi tentang Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas7 SMP Dan Mts kurikulum 2020-2021, soal Pilihan Ganda/Essay serta jawabannya, Semerter 1 sampai dengan 2.

Pelajaran Bahasa Inggris Kelas7  adalah salah satu mata pelajaran yang paporit, sehingga dalam pelajaran ini juga banyak sekali orang tua yang menganjurkan anak nya untuk bida memahami pelajaran bahasa inggris.

Disini gays kami akan memberikan contoh soal khusunya sekolah kelas7 sekolah Menengah Pertama ( SMP / Mts ).

Baiklah Guys langsung saja simak ulasannya dibawah ini yaaa…?

Contoh Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas7 Semester 1 & 2

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas7

Latihan Soal Pilihan Ganda:

1. This is the type of container where liquid is stored. He often has a small gap to pour our drinks. What is this.
A. Juicer
b. water heater
c. refridgerator
d. Grater
Answer: c

2. Which of these things are not usually found in the bedroom?
A. wardrobe
b. support
c. Sink
d. pillow
Answer: c

3. This object is usually in the bedroom. These are long or narrow pillows filled with pieces, feathers or fibers. What is …
A. pillow
b. support
c. taste
d. jug
Answer: b

4. This is a kitchen tool. This is a type of pot that is usually made of metal, especially for boiling water, with a lid, spout and handle. What is this
A. jug
b. water heater
c. Sink
d. Grater
Answer: b

5. This is usually found in classrooms. Usually worn by travelers. They look at it to find a place and not get lost. What is this
A. time schedule
b. eraser
c. map
d. Main table
Answer: c

6.

Faiza is a philatelist. He really likes to collect …
A. Envelope
b. letter
c. Stamp
d. coin
Answer: c

7. Mother puts something in the soup.
A. oil
b. color
c. Salt-
d. butter
Answer: c

8. A Im hunter shoots to tiger …
A. knife
b. cut
c. Sword
d. The weapon
Answer: d

9. My mother I Came bought oranges, very your sour.
A. That
b. You
c. we
d. That
Answer: b

10. James has a dog. James … goes for a walk every day.
A. That
b. That
c. You
d. HIS
Answer: a

11. Shiva met Lia, his old girlfriend, on the way to his office. Shiva greeted him.
Shiva: You are Lia, right? Hi
Lia: Hello Shiva. Oh, I’m fine. How about you?
Shiva: I’m fine too. I now work for an office.
Lia: Really? How happy you are!
A. Where do you live now?
b. How are you
c. Do you remember me?
d. I look healthy
Answer: b

12. Pak Handoyo wants to know Anton is doing was not happy end before.
Pak Handoyo: Anton, what’s with you don’t it well
morning
Anton: You’re right, I think I’m.
Mr. Handoyo: You need rest home.
A. I am fine
b. I am doing fine
c. I feel uncomfortable this morning
d. I do not feel bad
Answer: c

13. The following terms are usually used to greet someone except …
A. How’s life?
b. How are you
c. What are you doing now
d. How are you
Answer: c

14. Ms. Rossy: Good afternoon, students.
Student: Good afternoon, woman.
Woman. Rossy: Yes, I can’t teach you this afternoon. I have a meeting with
Client.
Student: It is okay. We will learn from ourselves, madam.
The underlined speech is an expression of …
A. Greetings
b. leave it
c. introduction
d. Forbidden
Answer: a

15. Ruly: Hello, I’m Ruly. …?
Adi: Hello. My name is Adi, nice to meet you.
Ruly: Nice to meet you too, Adi.
A. What’s wrong with you?
b. What is your name
c. How are you
d. Are you a new student?
Answer: b

16. Ferly: Romy, this is my sister Vivian.
Romy: …?
Vivian: How are you? I’ve heard a lot about you.
A. How are you?
b. How are you
c. How is your life
d. What happened
Answer: a

17. Below is an expression of how you can imagine other people, except …
A. Hello i’m here
b. This is your first meeting with you. I am Shelly
c. May I introduce myself?
d. I want to introduce you to my friend Franda
Answer: d

18. Sorry, everyone. I would like to introduce Mr. Richter to everyone. He is a new employee in our office.
The underlined expression is …
A. Let me introduce myself, that’s me
b. Introduce others
c. Greetings
d. leave it
Answer: b

19.

Refrigerator pillowcases
Pitcher, wardrobe, dressing table
Set the master table for the microwave knife
Set the time for the pan
Grater cooker supports eraser
Which of the following types is NOT common in the kitchen?
A. Grater
b. water heater
c. A ruler
d. jug
Answer: c

20. Which of the following methods is used to store clothes?
A. wardrobe
b. support
c. refridgerator
d. Dresser
Answer: a

Latihan Soal Essay:

  1. Where is your home …
  2. Is it a small or big house …
  3. How many rooms … that is
  4. Is there a yard or garden behind or in front of your house …
  5. Do you like living there …
  6. Is your house clean …
  7. Who cleans your house …
  8. Do you have a garage …
  9. How many people live in your house …
  10. Who are you …

Nah Guys demikianlah ya yang dapat kami ulas pembahasan tentang Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas7.

Semoga pemahaman yang sangat sederhana ini dapat menambah pengetahuan kita semua, sekian dan terima kasih.

Baca Artikel Lainnya>>>>>